O provincie din Cambodgia populară în rândul turiştilor a interzis comerţul şi sacrificarea câinilor pentru carne, motivând că aceste animale sunt fidele, capabile să protejeze proprietăţile şi chiar să servească în armată, informează Reuters potrivit Agerpres.

Provincia Siem Reap, care găzduieşte vechile ruine de la Angkor Wat, este prima care emite o astfel de interdicţie în Cambodgia, unde se estimează că trei milioane de câini sunt sacrificaţi anual pentru carne.

Siem Reap, vizitată de peste două milioane de turişti anual, a fost identificată drept unul dintre centrele importante pentru aprovizionarea şi traficul pe scară largă cu câini, potrivit organizaţiei pentru drepturile animalelor Four Paws.

Potrivit lui Tea Kimsoth, directorul Departamentului regional pentru silvicultură şi pescuit, cererea mare de carne de câine din Siem Reap a fost determinată de străini, în special de sud-coreeni, printre cei mai frecvenţi vizitatori ai provinciei.

„Carnea de câine a devenit mult mai populară odată cu sosirea străinilor, în special a (sud)coreenilor”, a precizat Kimsoth pentru Reuters, descriind comerţul cu carne de câine drept „alarmant”.

mai mult la /www.stiripesurse.ro/

 

Lasă un răspuns