AcasăCambodgiaCambodgia explorează tranzacțiile transfrontaliere de tip CBDC Bakong

Cambodgia explorează tranzacțiile transfrontaliere de tip CBDC Bakong

-

Banca Națională a Cambodgiei (NBC) continuă să avanseze în ceea ce privește inițiativa sa asemănătoare monedei digitale a băncii centrale (CBDC), cunoscută sub numele de Bakong, dezvăluind mai multe etape importante ale proiectului.

Directorul general al NBC și liderul proiectului Bakong, Chea Serey, a declarat într-un interviu acordat publicației The Nikkei că portofelul electronic Bakong a ajuns la 200.000 de utilizatori în iunie, dublându-se față de cele trei luni anterioare. Bazat pe tehnologia blockchain, serviciul de plată și transfer de bani Bakong a fost lansat inițial de NBC în octombrie 2020.

Proiectul de bani digitali a adunat aproape șase milioane de utilizatori în prima jumătate a anului 2021, inclusiv cei atinși indirect prin intermediul aplicațiilor mobile ale băncilor membre, înregistrând un total de 1,4 milioane de tranzacții în valoare de aproape 500 de milioane $, a precizat Serey.

Oficialul a dezvăluit că BNC explorează în prezent tranzacțiile transfrontaliere prin intermediul Bakong, colaborând îndeaproape cu banca centrală din Thailanda și cu cea mai mare bancă din Malaezia, Maybank. Serey a explicat că tranzacțiile transfrontaliere prin Bakong ar oferi cambodgienilor din țări străine o „modalitate sigură și eficientă de a trimite bani familiilor lor”. Ea a precizat că noua metodă de plată ar fi benefică pentru multe femei cambodgiene care migrează în Malaezia.

/tradesilvania.com/blog/

Lasă un răspuns

Must Read

50 Tips and Insights About Productivity, Happiness, and Life

The model is talking about booking her latest gig, modeling WordPress underwear in the brand latest Perfectly Fit campaign, which was shot by Lachian...